Recently in Other issues Category

И epay некоректни

| No Comments | No TrackBacks
Днес платих през epay сметките си за ток и телефон и се изненадах, че ми удържат учудващо висока такса за epay. Отидох да проверя тарифата, а там пишеше, че за плащане на битови сметки с дебитна карта, издадена от българска банка, таксата е 0,047%. Изчислих процента на удържаната такса и разбрах, че е 0,47%. Изпратих следния имейл до office@epay.bg:

Относно: такса за плащане с карта Маестро, издадена от българска банка

Здравейте,

Днес извърших плащания на сметки на ток и телефон и забелязах, че таксата, която удържате се е увеличила десет пъти.

Имам регистрирани дебитни карти Маестро вече повече от десет години. От няколко месеца започнахте да удържате малки такси за плащанията на битови сметки. На сайта ви виждам, че таксата за плащане на битови сметки с карта Маестро, издадена от българска банка, все още е 0.047%, обаче след като изчислих удържаната ми такса, разбрах че е 0.47%.

Моля да бъда информиран има ли промяна на таксата или е станала грешка.

Поздрави,
Х. Стоянов

След малко повече от половин час получих следния отговор:

Здравейте,

Благодарим Ви, че се свързахте с нас.

     В действителност от 21.02.2013г. влизат в сила новите такси за плащания с карти Maestro и Mastercard.
     На 21.12.2012 е публикувана новина на сайта ни, че във връзка с променените такси на MasterCard ще има промяна в нашата тарифа. Промяната в таксите е отразена в Тарифата като предстояща.
     На 08.02.2013 с нюзлетър до всички потребители сме напомнили за предстоящата промяна в таксуването на картодържателите с Маестро и Мастеркард.
     Причините за промяната са обяснени и в двете нотификации - въведена от международната картова организация MasterCard промяна на таксите за плащания с карти Maestro и MasterCard.
     Поради техническа грешка при обновяването на информацията в сайта на ePay.bg, таксата за плащане с карта Maestro на 22.02.2013, е била отбелязана като 0,047% . В действителност реалната такса, която е в сила от 21.02.2013 е 0,47%, както беше упоменато и в предварителната информация от 21.02.2012. След сигнал от наши клиенти, е нанесена корекция и в момента в сайта може да бъде видяна коректната информация относно новите такси.

Поздрави,
Полина Цекова
----------------------------
"Център за Работа с Клиенти" / "Customer Support Center"
"Ипей" АД / "ePay JSC"
тел./tel: (+359)2 921 08 80
факс:/fax: (+359)2 987 91 31
VivaCom: 1715; 142 421
Mtel: 1715

Отговорът не ме изненада особено, не ме и успокои. Отговорих веднага:

Здравейте,

Никаква информация не съм получавал за това. Освен това, когато ви писах e-mailа преди един час, таксата все още беше 0.047%, както съм и написал в e-mailа си. Смятам, че е доста некоректно.

Поздрав,
Х. Стоянов

Естествено, на този имейл не получих отговор. Вероятно госпожата от epay се е почувствала в най-добрия случай неловко от факта, че се наложи да ме излъже два пъти. Първо, че са ми изпратили т.нар. нюзлетър, и второ, че на сайта на epay на 21.02.2013 (в имейла от epay датата е 21.02.2012) е публикувана информация, че се променя тарифата. Проверих новините на epay тази вечер, но не открих новина от 21.02.2013. Последната новина беше от 14.02.2013 и гласеше:

Каним ви да посетите сценичното представяне на тетралогията на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга" в Софийска опера и балет. Премиера Юни 2013. Побързайте да закупите онлайн своя билет чрез ePay.bg. Поради уникалността на събитието и големия интерес, броят на билетите е ограничен.

Благодаря, но няма да се възползвам :)

А що се отнася до нюзлетър от epay, последния такъв съм получил на 08.07.2012 и той имаше следното съдържание:

Напомняме ви, че във връзка с въведената от международната картова организация MasterCard такса за плащане с карти Maestro, считано от 07.08.2012 г. влизат в сила промени в Тарифата за таксите за предлаганите през ePay.bg услуги в раздел "Плащане чрез ePay.bg", "Банкови преводи", "Паричен превод чрез Easypay" и "Захранване на Микросметка". Въвежда се такса в размер на 0,035% от сумата (но не по-малко от 1 ст.) за всяко плащане с карта Maestro.

С уважение, ePay.bg

Дори и "случайно" да не съм получил нюзлетъра от 08.02.2013, то случайно ли е отсъствието на споменатата информация от сайта на epay? А новината от 21.12.2012 бързо е изместена от други и кой ли я видял? Както онова съобщение. „Уж от месеци било оповестено, а, изглежда, никой нищо не беше чувал за него" (Д. Адамс).

За голямо съжаление, напоследък опитите за подвеждане, измама, лъжа и други непочтени постъпки от страна на доставчици и клиенти придобива все по-голям размах. Липсата на морал и засилващата се алчност обаче срещат инертността на пострадалите и все повече хора се насърчават да мамят, шикалкавят, подвеждат и изобщо да прилагат всякакви трикове за облагодетелстване на чужд гръб.

Как мислите? Може ли да се живее в общество, в което постоянно ви дебнат клопки? В което постоянно някой се опитва да ви измъкне по някакъв завъртян начин ако ще и някоя стотинка повече, но да бъде повече. И все повече. Едва ли някога в миналото съм можел да предполагам, че ще се стигне до такава деградация на морала, до такова закърняване на положителните човешки качества.

Дано не съм прав. Горещо ще моля Бог да се смили над нас и да ни спаси от алчността.

In Lissani memoriam

| No Comments | No TrackBacks
March 2004 - 26 January 2010

Lissan on 17 Oct 2009
"I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood..."

What will I remember about 2009?

| No Comments | No TrackBacks
First of all, I'll remember the Patty's and her parents' great victory over the clumsy and dangerous local health care system.

I'll remember 2009 as the year when I said farewell to MS on my computer and welcomed Ubuntu. My first encounter with Linux was in this year.

This was the year we got rid of our TV set.

In 2009 I built our wireless LAN. Bought my Dell mini 9 with solid state drive and SDHC card (no hard disk and no cooling fans!). Changed my nine year old Siemens C25 with Nokia 5130c-2 XpressMusic with 1GB microSDHC card.

2009 was the year we rescued the little kitten Sylvia and gave her to Theresa.

This year is important for my Croatian-Bulgarian dictionary, too. I made my first sales of the Dictionary and finished its second version (1.1.2).

And last but not least, I created my first blog in 2009.

Pages

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Archive

This page is an archive of recent entries in the Other issues category.

Language issues is the previous category.

Software issues is the next category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.