Докога ще търпим тази лудост, наречена COVID?

| No Comments | No TrackBacks

На 02.09.2021 г. в Шибеник, Хърватско беше проведена дискусия на тема „Covid-19 - открито и аргументирано", отразена в статията „Започна полемика и в рамките на Църквата - Боже, благодаря ти!", Арна Шебаль, logicno.com, 5. 09. 2021, в която е даден пълният текст на изказването на проф. д-р Стипе Кутлеша.

Статията на хърватски


Докога ще търпим тази лудост, наречена COVID?
Проф. д-р Стипе Кутлеша


       Това, за което възнамеряваме да говорим не е нещо непознато и съвсем ново за вас, а само припомняне и повторение на онова, което вече се знае. Става дума само за нови потвърждения на онова, което е известно. Онзи, който е искал да знае, е можел да научи това през последните 18 месеца, а който не е, той няма да схване изобщо. Значи, не е време нито за информация, нито за речи, нито за просвещаване, нито за убеждаване, нито за увещаване, време е за действие, защото вече е късно. А когато се говори, трябва да се говори ясно и директно, без т. нар. политическа коректност, защото времето на замъгляването вече отмина. Със сигурност тук не става дума за никакви теории на конспирацията или заговора, а за действителен, доказан на практика заговор, чиито резултати вече виждаме и, за съжаление, ще видим и още.
       За да действаме, трябва да знаем. На човешкото същество е присъщо знанието и без знание не може да схване света около себе си, нито може трезво да взема решения и да действа. Истинското знание не е само знаенето на факти, в смисъл: колкото повече факти знаем, толкова повече знаем, напротив, то се състои в познаването на причините за нещата и събитията, т.е. то е познание за това защо нещата са такива, каквито са.
       Най-често хората са интелектуално лениви, избягват много въпроси, както днес въпроса за COVID-19, и казват, че не са специалисти и че оставят решенията да се вземат от професионалисти. По-лесно е да живееш „по рецепта", отколкото да мислиш със своята глава и да бъдеш отговорен за своите постъпки. Все пак, опознаването на нещата е наше задължение. Св. Павел в Първото послание до солуняните казва: „Всичко изпитвайте и към доброто се придържайте" (1Сол 5:21).
       За знанието се говори и в библейски, и в теологичен смисъл. Знанието е един от седемте дара на Светия дух. В Стария завет Осия казва: „Изтребен ще бъде Моят народ, защото му знание не достига: понеже ти отхвърли знанието, и Аз ще те отхвърля" (Ос 4:6). Не само че народът няма необходимите знания, а и неговите свещеници и пророци. Затова пророк Иеремия със съжаление казва: „дори и пророк и свещеник безсъзнателно бродят по земята"! (Иер 14:18). Дали днес ние, като човечество, няма да се познаем в тези библейски послания?
       Каква връзка има всичко това с днешната тема за COVID-19? Има връзка, и то пряка. Сегашното състояние на света отчасти е резултат и от нашата неинформираност, незнание, небрежност и безотговорност. Преди всичко трябва да се различават две неща: корона вируса, като причинител на болест, и COVID-19 като изключително политически конструкт. За болестта от коронавируса беше обвинен обикновен прилеп, но скоро се оказа, че всичко, от самото начало, е било лъжа, лъжата стана главен критерий за поведение и мнозина я приеха като нещо нормално.
       Когато се каже вирус, нас ни връхлита страх и паника. Такова схващане и човешки реакции са резултат от индоктринацията в образованието и манипулациите и всяването на страх от страна на политиците чрез медиите. Коронавирусът носи своето име от „корона", а короната е символ на могъщество и власт. Наименованието „корона" неслучайно е избрано за причинителя на болестта и за целия проект, наречен COVID-19, както неслучайно на един от ензимите е дадено името луцифераза (от Луцифер). В природата съществува много малък брой, да ги наречем „злонамерени" типове вируси, и много голям брой добри, безобидни и полезни, без тях животът би бил немислим. За вярващите, вирусите са създадени от Бог. Но Бог ли е създал коронавируса или вируса с кодово наименование SARS-CoV 2, който причинил COVID-19, уж като пандемия? Днес мнозина водещи световни учени са сигурни, че вирусът SARS-CoV 2 не е естествен вирус (значи, не го е създал Бог), а изкуствен вирус, т.е. дело на човешки ръце. Ако човек е създал нещо, то го е създал с някакво намерение и цел, била тя добра или лоша.
       Съществуват множество противоречия и нелогичности, които съпровождат феномена COVID-19, а които с лекота забелязва всеки човек със здрав разум. Затова тук само се поставят някои от множеството въпроси, които всеки здравомислещ човек трябва и е длъжен да си постави. Нека всеки сам си направи заключение.
       Защо учените и медицинските работници все още не са ни дали отговор на въпроса: защо няма грип през последната година и половина? Къде изчезна, а той съществува откакто съществуват светът и човекът. Коронавирусът (SARS-CoV2), статистически погледнато, е по-малко опасен от грипа, а за другите по-опасни болести и да не говорим, но според неговата представеност в медиите заема първо място и сякаш не съществува нищо друго, освен него. Вече толкова сме дресирани, че не можем дори да се учудим на този странен факт.
       Ако това е толкова опасна и разпространена болест, как така от заболяването, причинено от коронавируса за 18 месеца са се разболели около 260 милиона души или около 3,5% от населението на Земята, а смъртните случаи са около 4 милиона или около 0,05%, което означава, че на 2000 души умира един човек (ако изобщо някой е умрял само от коронавируса). Само за една година в света умират 150 милиона души от други болести. Според „важността" на COVID-19 в сравнение с всички останали болести, би могло да се заключи, че 4 милиона е повече от 150 милиона. Защото заради 4 милиона е блокирано цялото земно кълбо, а 150 милиона са незначителни случаи. Това ни насочва към отговор на въпроса, дали при COVID-19 става дума за реална опасност или голяма измама. Човечеството е поробено и физически, и духовно. И ние се съгласихме с това.
       Съгласихме се да носим маски, които вредят, да си правим PCR тестове, които нищо не доказват, да си слагаме ваксина, която е опасна и от която няма никаква полза, да си вадим COVID пропуски и паспорти, които ни правят несвободни хора, да ваксинираме здрави деца, т.е. да ги жертваме на идоли, съгласихме се да унищожим собствената си имунна система, да участваме в глобален експеримент и т.н.
       Ваксините са експериментални, което значи, че всички дози неизбежно нямат и не могат да имат еднакъв състав. Някои серии са плацебо дози, а в някои е открита наличност на тежки метали и други токсични вещества. Наистина ли сме изключително наивни като мислим, че политиците, предани на новия световен ред, и религиозните водачи, са получили същата ваксина като обикновения народ?
       В Хърватско се преценява, че над 50% от хората се преболедували ковид по естествен начин. Ако за стаден имунитет са необходими 70-80% ваксинираност, а в Хърватско са ваксинирани 50% (според официални данни), то ваксинирането трябва да престане, защото е постигнат стаден имунитет. Пандемията, значи, трябва да се отмени. Защо не е отменена? Ако няма да я отмени т.нар. Щаб (а той няма да го направи), нека я отменим ние.
       Защо не вярваме на създателите на новия COVID ред, когато ни дават изрична информация? Че целта на ваксинирането не е борба против болест, свидетелстват изявленията на идеолога, финансистът и пропагандаторът на ковидизма Клаус Шваб, който казва: „Ще станем по-ефективни в управлението на своите гени и гените на своите деца. В човешкото тяло могат да се внесат «интелигентни» частици. ...Най-вероятно външни устройства ще се вкарат в мозъка и тялото". Компютрите „дават възможност за нови форми на контрол и нови контролни механизми". COVID-19, както казва той, медицински погледнато, не е опасен, но е и още как „полезен", понеже „предлага възможност за въвеждане на невиждани обществени промени... и ще се появи нов свят".
       Съществуват още множество подобни изявления. Нима това все още не ни убеждава, че при COVID ваксината всъщност става дума за евгеника? Т. нар. пандемия COVID-19 - това е извън всякакво съмнение - служи като димна завеса, параван за преустройство на света или за налагане на новия световен ред. Планът за него вече съществува и е известен: 100%-тно ваксиниране, което ще унищожи имунната система, нова, още по-силна пандемия под името SPARS пандемия, получаване белега на Звяра и т.н. Решаваща дума при това имат злонамерени учени, по-специално медицински специалисти, и политици.
       Преди половин век самата истина за тях изрече Иван Илич, далматински хърватин по баща и виенчанин по рождение, католически свещеник и световно известен критик на западната култура. Той казва: „В храма на науката влязоха търговците" и така те замърсиха и принизиха истинската наука.
       За медицината казва: „Тя не е организирана да служи на човешкото здраве, а на самата себе си... Тя прави хората повече болни, отколкото здрави". Тя е „отрицание на здравето". Като глас, въпиющ в пустиня, той апелира: „Спрете науката, спасявайте човека". Каква грижа за здравето е това и каква медицина е тази, която забранява използването на ефективни и евтини лекарства, каквито са ивермектин и хидроксихлорохин, които са най-сигурните лекарства в историята на медицината, а предлага токсични ваксини?
       Днес нобеловият лауреат Люк Монтание говори за най-големия риск от геноцид в човешката история, а Владимир Зеленко за война против Бога. COVID тоталитаризмът обединява в себе си фашизъм, нацизъм, комунизъм, като ги превъзхожда по своите технически възможности. Не става вече дума за единомислие, а за безумие. Като се има пред вид заслепеността на мнозина по COVID ваксините, сега много лесно можем да разберем появата на нацизма в Германия. Не е ли човечеството днес в подобна ситуация на масова психоза?
       Би трябвало да очакваме, че срещу COVID лудостта ще се изправят онези, които истински са загрижени не само за здравето, но и за свободата, съвестта, човешкото достойнство. Това са верските общности. Ръководството на Католическата църква обаче е сред най-пламенните привърженици на създателите на COVID движението. Пред светското „първа се огъна Католическата църква". Един католически свещеник казва, че мнозина от пастирите „на Католическата църква се скриха в миши дупки от коронавируса и предоставиха решението за тайнствата на светските власти". Евхартистийните служби в Католическата църква бяха отменени през 2020 г. по време на Великите пости и Великден и драстично редуцирани по време на Адвента и Рождество. Площадът във Ватикана и базиликата св. Петър бяха затворени за поклонници и туристи, което никога преди в историята не се е случвало. Започна „коронавирусното пленничество" на Църквата. „Изправени пред вируса, християните на 21 век не следваха примера на многобройните християнски мъченици, изправени пред смъртта". Още св. папа Павел VI казваше, че „димът на Сатаната се е вмъкнал в Църквата". Дали димът на Сатаната днес не се е разпространил и обхванал голяма част от Църквата?
       Къде изчезнаха безследно в Църквата: принципът на предпазливост, свободата на съвестта, информираното съгласие, диалогът? Между католическите теолози и вярващите няма обществен диспут. Хърватските епископи са уведомени, че съществуват и подходи, различни от техния подход към проблема COVID-19. Въпросът е дали са се заели сериозно да ги разгледат. Със сигурност са ги игнорирали, в съответствие с COVID плана. По изключение, отделни хора излизат в публичното пространство и носят лъч светлина на вярващите. Вместо това, Католическата църква в Хърватско, още по-разпалено и от държавните медии, извършва цензура и възпрепятства диалога. Забранява изявления по радиото, телевизията и печатните медии, продажбата на „неудобни" книги в католическите книжарници, лепенето на плакати върху църковни обекти, провежда се открита дискриминация спрямо вярващите, които не желаят да се ваксинират и т.н.
       Папа Франциск обяви такава дискриминация срещу вярващите, като на светата литургия, която планира да отслужи тази есен в Словакия, няма да бъдат допуснати да присъстват неваксинирани. Той също така през май тази година покани във Ватикана на международна здравна конференция (Изследване на ума, душата и тялото) 114 участника, по-голямата част от които са масони и привърженици на новия световен ред, защитници на аборта, активисти на New Age, създатели и поддръжници на т.нар. COVID ваксиниране, застъпници на идеята за депопулация на света и др. Сред участниците в конференцията бяха цели двама католически свещеници, които можеха да изложат католически становища.
       За папа Франциск COVID ваксината е дар Божи, а католическият седмичник „Глас концила" (от 11 април 2021 г.) отива още по-далеч и я нарича чудо, което е „донесло утехата, че краят на пандемията се вижда". Неотдавна папа Франциск във видео обръщение с още четирима латиноамерикански кардинали и двама архиепископи призова всички хора да се ваксинират. Ваксинирането щяло да бъде знак на любов към другите. Както световноизвестните телевизионни звезди участват в платена реклама на някой продукт, по подобен начин се появява и папата със своите кардинали и архиепископи, рекламирайки ваксинирането. Каква ли научна или медицинска компетентност притежава папата, че да предлага своите „съвети" и увещания за ваксиниране? Каква връзка има той с епидемиологията, вирусологията, а и с науката? Накрая, какъв е неговият теологичен авторитет? Непогрешим ли е, когато говори за ваксинирането, COVID-19, изобщо за медицината, икономиката, спорта и т.н., за да бъдат вярващите длъжни да го послушат? Неговата препоръка, дори и „заповед" в която и да било област извън Църквата и вярата, не задължава никой от вярващите. Ваксинирането си е негова лична работа. Одобрявайки дискриминацията срещу неваксинираните, ръководството на Католическата църква, на общо и национални ниво, раздели Църквата. А преди два дена председателят на Хърватското католическо лекарско дружество обвини дон Йосип Мужич за непослушност към папата, защото, ето, папата се ваксинирал, а Мужич - не. Само какво подло манипулиране и обвинение! Пророк Исаия казва: „Слушайте, глухи, и гледайте, слепи, за да видите. Кой е тъй сляп, както е Моят раб, и глух, както е Моят вестител, когото проводих?" (Ис 42:18-19).
       Covid тоталитаризмът със сигурност нямаше да бъде възможен, ако политиците и ръководството на Католическата църква не бяха подпомогнати от медицинските и фармацевтични специалисти. Могат ли вярващите да се крият зад пасивност и молитвени набожности? Св. Максимилиян Колбе, който основал „Войската на Безгрешната", поставя началото: „Не е достатъчно да се молим, трябва и да се борим". В същия дух са и мислите на почетния папа Бенедикт XVI, който казва, че задължение на християните и Църквата е да „имат сила за оказване на съпротива". По-добрият свят не се изгражда от онези, които подмазвачески и послушно се кланят на злите „господари" (които не заслужават уважение), а онези, които са готови да кажат: НЕ, стига! За истината и свободата си струва да го кажат.
       Докога ще търпим тази лудост, наречена COVID? Наше задължение е, с Божията помощ, не само да се молим, но и да действаме, както казва апостол Павел на Тимотей, „от чисто сърце, от добра съвест и нелицемерна вяра" (1Тим 1:5) и да окуражаваме другите да вършат същото. Друг път няма.

       Превод: Хари Стоянов

No TrackBacks

TrackBack URL: http://softisbg.com/MTOS-4.32-en/MT-5.2.10/mt-tb.cgi/2595

Leave a comment

Pages

Powered by Movable Type 5.2.10

About this Entry

This page contains a single entry by Harry Stojan published on september 8, 2021 12:36 PM.

Джордже Балашевич, „Виновни сме ние" was the previous entry in this blog.

Св. Юстин Челийски, Време и знаци на Второто Христово пришествие is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.